Waarom een baan in Elektro?

Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor een baan in de Elektro. Hier lichten we er een aantal uit.

Vernieuwing en innovatie

In deze tijden waarin veel klassieke beroepen dreigen uit te sterven, is het werken in Elektro een veilige keuze omdat voor dit werk het eind nog lang niet in zicht is. Integendeel: de wereld van elektro is continu aan het groeien en zich aan het ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan domotica: steeds meer mensen laten zaken zoals verlichting, klimaatregeling en het openen en sluiten van hekken bij hun huis automatiseren en hier zijn elektromonteurs bij nodig om te zorgen dat het allemaal goed wordt aangelegd.

Gevarieerde werkdag

Zie jij ertegen op om de hele dag op kantoor achter een computer door te brengen? Dan kun je in de elektrobranche je hart ophalen. In de Elektro is geen enkele werkdag hetzelfde. Je zult veel op locatie werken, vaak zelfs op meerdere locaties gedurende een dag. Dat maakt dat je steeds andere situaties tegenkomt die allemaal vragen om hun eigen specifieke oplossing. Je zult niet alleen bij particuliere klanten werken, maar bijvoorbeeld ook bij bedrijven of overheidsinstanties.

Sociale contacten

Ook voor je sociale contacten is een baan in Elektro heel stimulerend. In jouw baan in de Elektro sta je er nooit helemaal alleen voor. Je hebt natuurlijk dagelijks contact met je collega’s en je zult veel met hen samenwerken. Maar ook met klantcontact heb je voortdurend te maken. Het is belangrijk om goed met de klanten te communiceren zodat je werk goed wordt afgestemd op wat die klant van jou wil.

Toekomstperspectief

Zie jij jezelf nog niet twintig jaar lang in dezelfde functie werken? Bij een aantal van onze werkgevers zijn er prima doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie. Bovendien is er voor geschikte kandidaten de mogelijkheid om intern of op locatie een opleiding te volgen om je kennis uit te breiden, zodat jij ook in de toekomst aan de vraag van de opdrachtgevers kunt blijven voldoen.