Persbericht en beeldmateriaal

Werken in Elektro

Ondernemers in de elektro bundelen hun krachten om medewerkers te werven. Op werkeninelektro.nl stellen ze zich voor.

Werkenindekempen.nl werft voor elektrobedrijven in regio


Werken in Elektro is een feit

Eind 2017 nam het KOP (Kempisch Ondernemers Platform) het initiatief om de krachten te bundelen van lokale elektrobedrijven die worstelen met het vinden van werknemers. Het Elektrocollectief de Kempen werd geboren. Werkenindekempen.nl gaat voor hen werkzoekenden enthousiasmeren om een carrièreswitch te maken naar de wereld van elektrotechniek. Onlangs lanceerde werkenindekempen.nl een website waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden: www.werkeninelektro.nl.

Wie kan zich aanmelden

Werken in Elektro is er voor iedereen die een baan in de elektro ziet als een mooie kans. Kandidaten kunnen vanuit allerlei hoeken komen. Het kunnen jonge kandidaten zijn die nog zoekende zijn op de arbeidsmarkt. Ook oudere werkzoekenden die zich willen laten omscholen zijn van harte welkom, net als leergierige migranten die in de Kempen hun geld willen verdienen.

Opleidingstraject en baangarantie

Voor wie op korte termijn zoekt naar een afwisselende baan waarin hij zich kan blijven ontwikkelen, kan een baan in elektro de ideale keuze zijn. Voor geselecteerde kandidaten biedt Werken in Elektro bovendien een opleidingstraject en baangarantie aan. Werkzoekenden kunnen zich nu direct aanmelden. Het opleidingstraject is individueel en op maat gemaakt en kan op elk moment worden gestart.

De weg naar de nieuwe baan

Werkzoekenden die zich aanmelden, worden voorgesteld aan de lokale bedrijven die aangesloten zijn bij Elektrocollectief de Kempen. Is er een match, dan worden de werkzoekende en het bedrijf met elkaar in contact gebracht. Vanaf dan kan een sollicitatieprocedure van start gaan met daaropvolgend eventueel een opleidingstraject.

werkenindekempen.nl gaat kandidaten werven en selecteren

Bij de zoektocht naar werknemers in de elektro, is de samenwerking met werkenindekempen.nl essentieel. Zij zijn gespecialiseerd in regionale werving en hebben professionals in huis om de juiste kandidaten te selecteren. In opdracht van OTIB (het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) zet Metechnica zich in tijdens het wervingsproces. Ook draagt Kempenplus bij door te werven onder uitkeringsgerechtigden.

Waarom dit initiatief?

Het collectief is in het leven geroepen nadat verschillende elektrobedrijven constateerden dat het niet meevalt om nieuwe werknemers te vinden. Samen besloten zij serieus te investeren in werving, selectie en de bijbehorende promotie, uitgevoerd door werkenindekempen.nl. Elk deelnemend bedrijf doet een financiële bijdrage om dit te kunnen realiseren. Werken in Elektro heeft geen winstoogmerk; de financiële bijdragen worden uitsluitend gebruikt om werkzoekenden en bedrijven bij elkaar te brengen.