Een opleiding in de elektrotechniek, iets voor jou?

Als je gaat werken in de elektrobranche is het maar al te belangrijk dat je je beroep kunt uitoefenen met de juiste hoeveelheid vakkennis, oog voor detail en veiligheidsmaatregelen. Omdat het hierbij vaak gaat om heel specifieke kennis is een gedegen opleiding nodig.

Wij van werken in Elektro zijn ons ervan bewust dat niet iedere werkzoekende in de elektrobranche even goed geschoold is. Misschien is het voor jou al een lange tijd geleden dat je een opleiding gevolgd hebt en kun je wel een opfriscursus gebruiken. Of misschien heb je nog helemaal geen scholing gevolgd. Bij ons hoeft een gebrek aan scholing niet per sé een onoverbrugbaar probleem te zijn.

Werkzoekende kandidaten die geschikt bevonden worden, kunnen de kans krijgen om de juiste opleiding intern (bij het bedrijf zelf) of op locatie (in een opleidingscentrum) in de regio de Kempen te volgen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding wordt aangeboden in de vorm van een individueel traject en kan dus op elk gewenst moment van start gaan. Wat er aan bod komt, verschilt per deelnemer en wordt op basis van een assessment bepaald.

Je leert van alles over diverse onderwerpen uit de elektrotechniek die gedurende 13 weken (2x per week) behandeld worden, voornamelijk in de praktijk. Een belangrijk onderdeel is het behalen van een VCA-certificaat. VCA gaat over veiligheid op de werkvloer en is belangrijk om ongevallen te voorkomen en veilig te kunnen werken.

Na deze opleiding is het eventueel mogelijk om nog verder door te leren, in de vorm van een BBL-opleiding elektrotechniek voor niveau 2, 3 of 4, die je via het bedrijf kunt volgen.

Wil jij graag werken in de elektrotechniek in de regio de Kempen en wil je in aanmerking komen voor scholing? Meld je dan bij ons aan.